vineri, 26 februarie 2016

Câte calorii există în băuturile alcoolice ?


          Alcoolul poate fi o sursă "ascunsă" de calorii, chiar şi 1-2 pahare de vin consumate la cină sau câteva pahare de şampanie la anumie evenimente, fără să vă gândiţi la caloriile consumate. Aşadar. acestea au o contribuţie majoră la aportul zilnic de calorii.

Conform unui studiu desfăşurat în U.S.A din anul 2012, un adult american consumă până la 100 calorii din bere, vin sau alte băuturi alcoolice. Aproape 20% dintre bărbaţi şi 6% dintre femei consumă mai mult de 300 de calorii din alcool pe zi. Ceea ce duce la concluzia că, 100 de calorii pe zi în plus faţă de necesarul caloric poate duce la o creştere în greutate cu 4 kg pe an.

În mod normal, băuturile alcoolice conţin calorii "goale"şi nu contribuie la alimentaţia zilnică, astfel un aport moderat de alcool poate fi o modalitate sănătoasă de a vă menţine greutatea în limite normale, cât şi sănătatea.

Fiecare tip de băutură alcoolică conţine etichete cu diferite cantităţi de calorii. Potrivit Institutului Naţional privind Abuzul de Alcool şi Alcoolism, un pahar de 250 ml de bere conţine 150 calorii, un pahar de 200 ml de vin conţine aproximativ 125 calorii, iar un pahar de 50 ml de gin, rom, vodka, tequila, whisky conţine aproximativ 100 calorii.

Care este băutura cu cele mai puţine calorii ? Per porţie, şampania conţine 84 calorii la 200 ml pahar. Astfel, consumul exagerat de alcool duce la creşterea în greutate, în cazul în care aceste calorii nu sunt arse, şi creşte riscul bolilor cardio-vasculare şi cronice.

Câte calorii conţine fiecare băutură alcoolică pe care o consumaţi ?

Consumul a unui pahar de vin roşu pe zi s-a demonstrat a fi benefic sănătăţii inimii datorită conţinutului în rezveratrol, de asemenea un pahar de bere pe zi ajută la reglarea şi îmbunătăţirea funcţiei renale.

Limitaţi consumul de alcool şi consumaţi băuturi alcoolice de calitate superioară, nu mai mult de 1-2 pahare zi pentru a avea un stil de viaţă sănătos!


Cu drag,
Nutriţionist-Dietetician Camelia Meseşan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu