miercuri, 22 aprilie 2015

Stop poftelor alimentare!

Poftele alimentare subite semnifică în majoritatea cauzelor anumite deficiențe sau tulburări ale organismului. Cu toții ne confruntăm cu pofta de ceva dulce sau sărat, chiar ambele. Oare ce ascund aceste pofte alimentare cu adevărat ? 

Poftă de dulce: indică anumite deficiențe în organism, cum ar fi: deficiența de crom, carbon, sulf, fosfor, minerale importante unei sănătați de fier, precum și triptofan, un aminoacid esențial care nu este sintetizat de organism, așadar trebuie introdus printr-o dietă adecvată.

1. Crom: Broccoli, struguri, fasole verde, ciuperci, legume cu frunze verzi, roșii;
2. Carbon: Fructe proaspete;
3.Sulf: Legume crucifere, afine;
5.Fosfor: Semințe oleaginoase, nuci, brânză, legume;
6. Triptofan: Brânză, carne de curcan, de pui, spanac, cartofi dulci

Ciocolată: lipsă de magneziu: fructe, nuci, semințe oleaginoase, legume;


Poftă de carbohidrați: pâine, paste: organismul tău are nevoie de azot (nitrogen): carne de calitate superioară, pește din ape nepoluate, nuci, fasole;


Poftă de grăsimi: indică un dezechilibru de calciu în organism: produse lactate, broccoli, legume cu frunze verde închis la culoare, rădăcinoase;



Cafea: deficit de fosfor, sulf, fier: semințe oleaginoase, nuci, legume, produse lactate, legume crucifere, afine, carne roșie de calitate superioară, ouă, spanac.
Poftă de băuturi carbogazoase: semnifică un deficit de calciu: legume rădăcinoase: broccoli, nap, legume proaspete, brânză; 



Alcool: indică o lipsă de proteine în organism și de calciu: carne de calitate superioară și preparată corespunzător, fructe de mare, nuci;


Poftă de sărat: lipsă de clor: pește proaspat și din ape nepoluate, sare de mare; 



Pentru mai multe detalii, citiți articolul meu: http://sanatate.bzi.ro/ce-ascund-poftele-alimentare-46540

Cu drag,

Nutriționist-Dietetician Camelia Meseșan 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu