sâmbătă, 18 aprilie 2015

Iubește frumos, Mănâncă echilibrat, Trăiește sănătos


        Conceptul acesta mi-a venit în minte de la renumitul film: "Mănâncă, Roagă-te, Iubește", puțin ajustat pe tema blogului meu. Prin intermediul acestui blog vreau să încurajez lumea să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat și să se bucure în același timp de viață, fără a renunța totalmente la "micile plăceri culinare". Orice masă poate fi îmbunătățită din punct de vedere calitativ și redusă din punct de vedere cantitativ, iar o dietă personalizată conturează exact ceea ce își dorește o persoană să reușească cu ajutorul meu. Așadar, vă prezint pe scurt conceptul și ce înseamnă fiecare în parte:

       Iubește frumos, iubește tot ceea ce te înconjoară, de la o pată de culoare până la o bunicuță care se uită pierdută în zare, iubește-te pe tine cel mai mult pentru a putea iubi și pe cei din jurul tău. Iubește-ți corpul și prețuiește-l ca pe un templu, păstrează-l tânăr și sănătos pentru a avea o viață liniștită și lungă. Ai grijă de tine, de sufletul tău, de fiecare părticică din organismul și trupul tău care te ajută în fiecare seară sa te așezi în pat și în fiecare dimineață să te trezești.            


     Mănâncă echilibrat și corect, permite-ți să te joci cu paleta de culori a legumelor, leguminoaselor și fructelor, alege proteinele de calitate superioră atât animale, cât și vegetale în dieta ta zilnică, fibre alimentare avantajoase unui sistem digestiv sănătos, lipide într-o cantitate adecvată pentru a proteja organismul de diverse afecțiuni și redu consumul de sare, zahăr și făină albă, fast-food și băuturi carbogazoase. Fă mișcare! În fiecare zi, cel puțin 30 minute.                                        

    
       Trăiește sănătos și respectă intervalul de somn de 7-8 ore pe noapte. Redu consumul de alcool și tutun. Trăiește fiecare zi la maxim, dar cu o anumită rațiune. Bucura-te de viață!


   




Cu drag, 

Nutriționist-Dietetician Camelia Meseșan  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu